Maistinių medžiagų nauda „ankstyvajame suaugusiojo amžiuje”

Maistinių medžiagų nauda „ankstyvajame suaugusiojo amžiuje”

Daug jėgų reikalaujantis bei labiausiai įtemptas žmogaus gyvenimo laikotarpio tarpsnis yra 18–40 metų, šis amžiaus laikotarpis vadinamas „ankstyvuoju suaugusiojo amžiumi”. Jei dirbdami ir dėdami pastangas siekiate geresnių rezultatų mokykloje, darbe, sporte ar namuose, tinkamai maitindamasis bei suteikdamas savo organizmui šiam laikotarpiui svarbiausių maistinių medžiagų padėsi sukurti stiprų pamatą, kuris padės tau sėkmingai siekti savo tikslų.

Dažnas iš mūsų dėl greito gyvenimo būdo renkamės greitąjį maistą. Jame yra per daug kalorijų o svarbių maistinių medžiagų, kurios svarbios norint palaikyti ištvermę bei gerai atrodyti ir jaustis energingam trūksta arba jų išvis nėra.

Taigi ar maistas tau gali padėti „ankstyvajame suaugusiojo amžiuje” išspręsti Jūsų kasdienius iššūkius? Mokslininkai toliau nagrinėja bei plečia savo žinias apie maisto ir jo teikiamų maistinių medžiagų ryšį, taip pat tokius klausimus, kaip gebėjimas įveikti stresą ir gerai atrodyti. Gnld / NeoLife pateikia jums naujausius duomenis apie šiuos klausimus ir su jais susijusias temas.

 

Mitybos principai geresnei svorio kontrolei

Stenkitės valgyti sveikus grūdus. Sveikuose grūduose yra Jūsų organizmui svarbiausių vitaminų bei mineralų, ir nors grūduose riebalų yra mažai, tačiau juose esantys lipidai ir steroliai yra labai svarbūs ląstelėms. Sveikų grūdų skaidulos taip pat padės išvengti nepageidautino papildomo svorio.

Mokslinių tyrimų metaanalizės metu atskleista , kad žmonės, suvartojantys rekomenduotinas tris sveikų grūdų porcijas per dieną, 8–13 metų laikotarpyje priaugo mažiau svorio nei tie, kurie nevartojo šių produktų.

Daugumai jaunų suaugusiųjų bei paauglių trūksta šių medžiagų. Tyrimai rodo, jauni žmonės suvartoja mažiau kaip vieną porciją sveikų grūdų per dieną. Taigi visiškai jokios nuostabos, jog kuo daugiau buvo vartojamas greitas maistas, tuo mažiau gauta sveikų grūdų. Taip jų organizmas negauna šių būtinų maistinių medžiagų.

Stenkitės laikytis rekomendacijų ir vartoti po 3-4 sveikų grūdų porcijas pr dieną. 

 

Mažinate svorį mankštindamiesi? Vitaminas C gali jums padėti 

Kasdienis vitamino C vartojimas praturtinant Jūsų maisto porciją padeda sumažinti širdies dūžių skaičių atliekant fizinius pratimus. Tai padės sportuojantiems mažiau jausti nuovargį ir šiek tiek palengvins krūvį.
Gnld / NeoLife teigia, kad vitaminas C veiksmingas svorio  mažinimui ir padeda žmonėms kurie reguliariai mankštinasi, nes tiek kalorijų mažinimas, tiek fizinis aktyvumas yra reikalingas svorio  kontrolei.

Viršsvorį turinčių dvidešimt tyrimo dalyvių (vyrų ir moterų), laikėsi vitamino C bei kalorijas ribojančios dietos. Pusė dalyvių keturias savaites gaudavo po 500 mg vitamino C kasdien, o kitiems duodamas placebas. Bandymo pradžia ir pabaiga prasidėdavo 60 min bėgimu ant bėgimo takelio 50% maksimalaus deguonies suvartojimo intensyvumu.

 


Tiek vienos, tiek kitos grupės svorio mažinimo rezultatai buvo panašus, nebuvo jokio pastebimo skirtingumo ir kvėpavimo bandymų metu. Tačiau buvo pastebėta, kad tie, kurie bandymo metu vartojo vitaminą C, bėgdami ant takelio jautė mažesnius krūvius bei jautėsi mažiau pavargę o jų širdies dužiai buvo retesni, nei tų, kurie gavo placebą


Sveikai atrodanti oda yra Jūsų tikslas? Karotenoidai iš ryškiaspalvių vaisių ir daržovių jums padės
.
Karotenoidai iš dalies lemia vaisių bei daržovių spalvą (liuteinas, beta karotenas ir likopenas). Liuteinas, svarbus apsaugant odą nuo UV spindulius, kurie daro žalą Jūsų odai. Todėl kartais karotenoidai yra vadinami „vidiniais preparatais nuosaulės nudegimo”.

Karotenoidai kurie esantys mūsų vartojamame maiste kaupiasi odoje ir turi fotoapsauginių savybių, kurios tiesiogiai susijusios su UV spindulių blokavimu (odą  apsaugančias nuo saulės priemones vis dėlto žmonėms  reikia naudoti). Karotenoidai taip pat suteikią sveikos odos spalvą. Gnld / NeoLife dalinasi nesenai atliktais mokslininkų tyrimų rezultatais.

Mokslininkai šešias savaites tyrė bei stebėjo, kaip 35 koledžo studentai vartoja vaisius ir daržoves. Bandymo dalyvių odos spalvos tonas taip pat buvo kruopščiai matuojamas tyrimo pradžioje, trečiąją ir šeštąją bandymo savaitę. Mokslininkų komanda nustatė, jog padidinus vaisių ir daržovių vartojimą kuriuose yra karotenoidų , buvo pastebėti matomi ir aiškus odos tono spalvos pakitimai. Šie odos spalvos pokyčiai susiję su padidėjusiu karotenoidų  kiekiu, tai patvirtino odos spektrinis tyrimas

Taip pat buvo tiriama bei tikrinama, kada keičiasi odos atspalvis, kuris suteikia sveikos odos spalvą. Bandyme dalyvavo 24 studentai. Juntami odos atspalvio pokyčiai pasireiškė padidinus vaisių ir daržovių vartojimą kuriuose yra gausu karotenoidų vos 1–2 porcijomis.

Palikti komentarą