Natūralios priemonės kurios padės apsisaugoti nuo peršalimo

Natūralios priemonės kurios padės apsisaugoti nuo peršalimo

Pajutus pirmuosius gerklės skausmus, pradėjus kosėti bei prasidėjus slogai tikrai neverta skubėti naudoti cheminių vaistų. Visų pirma pasinaudokite mūsų senolių patarimais bei jų naudotais natūraliais preparatais. O svarbiausia prisiminkite, kad organizmo imunitetą reikia stengtis stiprinti ne tik prasidedant šaltajam sezonui, bet ištisus metus.

Gydykimės natūraliai

Vienas iš dažniausiai pasitaikančių peršalimo simptomų kurį pajuntame yra gerklės skausmas. Gerklės skausmas atsiranda kai į organizmą patenka infekcija, kurią sukelia įvairios bei skirtingos bakterijos arba virusai. Suskaudus gerklei dažniausiai randasi ir sloga bei pradedame kosėti ir tiesiog blogai jaustis, taip pat jaučiame sumažėjusi apetitą, silpnumą, pradeda varginti aukšta temperatūra, valgant juntamas gerklės draskymas ir sunkiai ryjama. Negydomi pirmieji peršalimo simptomai gali komplikuotis ir virsti plaučių uždegimu arba bronchitu.
Toliau rekomenduojame kelias natūralias priemones, kurios gali padėti išvengti peršalimo ligų.

Medus

medusNet senovėje medus būdavo vartojamas ne tik kaip maistas, bet kaip ir vaistas. Meduje yra gausu angliavandenių, kurie suteikia mūsų organizmui reikiamos energijos kuri padeda malšinti uždegimą bei stiprinti imuninę sistemą. Kovai prieš kosulį iš medaus galima pasigaminti net kelis natūralius vaistus. Prieš einant miegoti, pasišildykite pieno ir šaukšteliu medaus pagardinkite jį. Tai padės sumažinti ar visiškai numalšinti kosulį bei padės ramiau užmigti. Taip pat rekomenduojama gerti arbatą su citrinos sultimis bei įdėti vieną ar daugiau šaukštelių medaus ir viską išmaišyti. Tokią arbatą gerkite pora kartų per dieną.

Druska

Jei kamuoja sinusitas arba skaudą gerklę patariam naudoti druskos tirpalą. Druskos tirpalas padės sumažinti uždegimą bei pašalinti susikaupusiais gleives. Pusė šaukštelio nejoduotos druskos ištirpdykite puodelyje vandens ir šiuo paruoštu tirpalu skalaukite gerklę.

Avietės

Aviečių uogų arbata jau nuo senovės iki pat dabar yra pirmasis natūralus vaistas siekiant padėti išgyti nuo slogos ar gripo bei norint sumažinti kūno temperatūrą ar paskatinti išsiskirti prakaitą. Jos išgėrus bei norint sustiprinti arbatos poveikį galima atsigulus į lovą ir šiltai apsiklojus. Aviečių uogas galime pakeisti ir džiovintomis aviečių šakelių viršūnėmis kartu su lapais. Aviečių uogos taip pat dažnai yra dedamos į vaistažolių mišinius kurių tikslas padėti nuo viršutinių kvėpavimo takų bei peršalimo ligų.

Imbieras

imbierasTai ne tik prieskonis, tačiau ir natūralus vaistas. Šis augalas yra gerai visų žinomas dėl savo stipraus aromato bei skonio. Supjausčius ar sutarkavus imbierą įmeskite jį į šiltą vandenį ir užvirinkite. Kai gėrimas kiek atauš paskaninkite jį medumi ir gerkite bent tris kartus per dieną, tai padės atsikratyti kosulio.

Žolelių arbatos
Palengvins bei sumažins gerklės skausmą ir atsikosėjimą. Liepų žiedai yra ypatingai naudingi. Liepų žiedų arbata veikia kaip priešuždegiminis preparatas gripui, palengvina atsikosėjimą bei turi raminamąjį poveikį organizmui. 1 litrą verdančiu vandeniu užpilkite 30 g liepų žiedų (džiovintų). Kai arbata pravės įdėkite šiek tiek medaus.

Ženšenio šaknis

Dažnai vartojamas norint įgauti daugiau energijos bei siekiant sustiprinti organizmo imunitetą. Tai puiki profilaktika kuri padės apsisaugoti nuo peršalimo ligų.

Česnakas ir svogūnas

Jų gydomosios savybės buvo žinomos dar senovėje. Šios daržovės pasižymi antibiotiko savybėmis todėl yra puikus pasirinkimas nuo peršalimo ligų ar gripo. Česnaką ir svogūnus ne tik valgykite, bet sergant gripu nevenkite pakvėpuoti trinto česnako garais. Tokiu būdu česnake esantys fitoncidai ima gydyti gripą bei anginą. Pakramčius česnaką keletą minučių, burnoje užmušamos praktiškai visos esančios bakterijos.

Palikti komentarą